fredag 12 juni 2009

Accsas valpar 1 vecka

G-kullen har nu "fyllt" en vecka och C2 och Pauline har fotat huliganerna. Jag snodde bilderna igen. Från Danielssonshundar kolla där......




valp 1 nu väger han 960 g- när han föddes vägde han 520 g




valp 3 hon vägde idag 820 g-när hon föddes 400 g


valp 4 vägde idag 925 g- födelsevikt 470 g


valp 5 hon vägde idag 860 g- när hon föddes vägde hon 400 g

valp 6 han vägde idag 850 g- födelsevikt 395 g





Från valpens första dygn fram till 14 dagars ålder kallas för den neonatala perioden.Då har valpen begränsad motorisk förmåga och kravlar omkring med hjälp av frambenen i cirklar eller halvcirklar och den en vaggar med huvudet. Balanssinnet är relativt väl utvecklat och om valpen hamnar på rygg så försöker den genast vända sig rätt. Valpen kan skrika, mjölktrampa och har ett sugbeteende. Valpens sökande efter tikens spene är en indirekt förberedelse av bytessökande. Synsinnet är inte utvecklat, ögonen stängda och öppnas strax innan 2 veckors ålder. Hörselgångarna är tillslutna och hörselsinnet är inte utvecklat. Valpen kan ändå reagera för starkt ljus samt kraftiga ljud. Vissa delar av valpens smaksinne fungerar :) Kroppstemperaturen klarar inte valpen av att reglera utom när valpen förflyttar sig, valpen känner värme och kyla. Känselintryck som beröring, tryck och smärta fungerar hyfsat. För att tömma tarm och urinblåsa för valpen krävs massage, dvs att tiken tvättar valparna, det utvecklas sedan till ett socialt beteende.

Under den neotanala fasen (nyföddperioden) behöver valpen mat, sömn, skydd och värme. Den är till 100% beroende av sin mamma.



3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka gullisar.. :)
Malin o Gabi

Anonym sa...

Såååååå spännande vilken som är din lilla kille !!!!
Ja,de ä helt jävla sjukt med utb som jag har gått o som är GK
Och sen har dom avtal som gör att man inte är kvaliförcerad för man gjort utb på en annan skola !!

Ja ja de är bara att bita i de sura äpplet . Ska söka till O-Hamn där dom behöver 20 väktare för att bevaka kärnkraftverket så då få jag göra om allt i deras skola FAST utb är densamma ! Men då har jag ju i allafall full lön !

Kramizz Helena Hagström
Nästa sommar kommer Jaja o jag upp i dina trakter o tävlar ! I år va hon tyvärr för ung annars hade vi åkt

Bumbi sa...

Är det inte dags för dom att vakna snart?